hfamhob2
hfamhob2

Broederlijk delen

 

Broederlijk Delen

 

 

broederlijkdelen

 

Parochiale werkgroep broederlijk delen :

Francine Bollen 
Daniel Baginierlaan 16 bus 6
0485.18.40.16
Francine.bollen@hotmail.com

 

Marc Sax
msax@nalco.be

Guido en Vera Hendrickx-Foets
Guve1@telenet.be

Broederlijk Delen als organisatie.
Broederlijk Delen bestaat reeds meer dan 50 jaar ! Het  werkt samen met zo’n 130 lokale organisaties overal ter wereld. Samen met deze partnerorganisaties bestrijden ze succesvol armoede en ongelijkheid. Men focust  op 3 thema’s: recht op voedsel, duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen, en inspraak en vrede.
Elk jaar wordt een ander project uitgekozen om in de kijker te plaatsen.
U kan veel meer vinden over de organisatie ( en het actuele project ) op de website van Broederlijk Delen : www.broederlijkdelen.be

Parochiale activiteiten tijdens de campagne 2017
Zondag 26 maart : solidariteitszondag.
10.45 uur : gezamelijke eucharistieviering in de kerk van Sint Jozef. Na deze viering bekijken we samen in de kerk de campagnefilm over het huidige project.
12.15 : solidaire maaltijd in het Gildenhuis ( Kapelstraat 296 ) : we nemen een maaltijd zoals de bevolking van Burkina Faso dit doet !
Inschrijven kan per mail bij een lid van de parochiale werkgroep. ( zie hoger )
12 Euro/persoon / 5 Euro/ studerende kinderen / 30 Euro max. voor gezinnen met studerende kinderen.

Zondag 2 april
Na de viering van 10.45 uur is er koffiestop in de kerk, ten voordele van Broederlijk Delen

 

 

Amssetou in Burkina Faso

 

Het project van 2017 :  Maak van elke druppel een geschenk
Burkina Faso is het land in West-Afrika dat beelden oproept van rood stof, kalende vlaktes en een uitputtende droogte. Met een regenseizoen van slechts vier maanden is het voor de boeren altijd al een uitdaging geweest om voldoende graan te produceren. Een tekort aan voedsel is dan ook een jaarlijks terugkomend probleem, vooral in het noorden van het land.
De veranderingen in het klimaat maken de regenval bovendien wispelturiger en het regenseizoen nog korter. Hevige strotbuien zetten hele dorpen onder water en spoelen de vruchtbare grond weg. Terwijl daarna de droogte  aanhoudt en zo de planten doet verwelken.
Ook Bourzanga, een afgelegen boerendorpje tussen de rotsachtige heuvels, kreunt in het voorjaar onder de hitte. De voedselvoorraden raken binnenkort uitgeput.  De overheid doet niets om de lokale bevolking hier vooruit te helpen. Het dwingt de boeren om zelf te zoeken naar andere manieren om voedsel te produceren en geld te verdienen om hun gezin te onderhouden. Gelukkig zijn de boeren hier vindingrijk.
Dit jaar maken we tijdens de campagne kennis met Amssetou, een energieke mama en lokale beroemdheid die een hoofdrol speelt in de strijd voor voldoende inkomsten. Want Amssetou wil zelf bepalen hoe zij haar leven inricht.