stjozef stjozef stjozef
Icoon : Andre Beniest www. icone-art.be
 
Nieuws St- Jozef
 

 

 

ZUSTER RIA IS VERTROKKEN… NAAR WESTMALLE!

Het was een bewogen dag, vorig jaar op zondag 13 oktober, op de ‘Dag van de chronisch zieke mens’. Er waren al enkele praktische problemen geweest met de voorbereiding en in de parochie hing een bange, trieste sfeer omwille van het zware verkeersongeval dat Marleen en Etienne Poelvoorde was overkomen. Toen ik die morgen in de pastorij kwam, hoorde ik dat Zuster Ria met spoed naar het ziekenhuis was gebracht.
Na enkele weken ziekenhuis en revalidatie kwam zuster Ria weer naar huis. Maar de vermoeidheid bleef. Het was toch wel even schrikken toen ze me in januari toevertrouwde dat ze definitief op rust wou vertrekken naar Westmalle. Het was een dubbel gevoel, ik gunde haar die rust best, maar we zouden haar zo verschrikkelijk missen. Ze was het gezicht van Samana in ‘De Wegel’; het toonbeeld van zachtheid en vertrouwen, het immer luisterend oor voor vele zieke mensen. Een week later is ze al vertrokken, er was geen tijd om serieus afscheid te nemen.     
Ik heb haar vorige week teruggezien en heb vastgesteld dat het meer dan goed is. Ze heeft weer lichtjes in haar ogen. Ze woont samen met 10 andere zusters in de rust van de natuur, ze kan er vrij in en uit, en als ze hulp nodig heeft, is die ter beschikking. Ze woont ook weer dichter bij haar familie, wat haar enorm deugd doet. Maar we laten haar niet los, er is al afgesproken dat we haar met Witte Donderdag zullen ophalen voor het paasfeest van Samana.
We zullen de leegte die ze in Hoboken achterlaat zo goed mogelijk trachten op te vullen, maar het probleem is; zoals Zuster Ria, maken ze ze tegenwoordig niet meer!
Bedankt voor al die jaren van inzet en geniet maar van je rust; het is je gegund!

 

luister naar het nieuws over de Coronavirus

 

https://www.femma.be/nl/groep/hoboken-sint-jozef

 

AGENDA,

luister naar het nieuws over de Coronavirus


PERMANENTIE IN DE PASTORIJ , Columbusstraat 6.stjozef

 

De tweedehandswinkel/armoedebestrijding is open
op dinsdag van 10 uur tot 15.30 uur.
Pastoor Guido Tielemans is elke dinsdag aanwezig van 10.00 u. tot 12.00 u.
Hij is ook bereikbaar op tel. 03 828.97.
04 of gsm 0478.37.49.75
Leon en Francine Boeye-Bollen zijn bereikbaar op gsm  0485.18.40.17 of 0485.18.40.16